Cele sase secrete ale inteligentei - De ce educatia moderna nu ne învata sa gândim cu propria minte.
Unii oameni au ceva de spus în orice conversatie si pot sesiza aspecte ascunse ale unor probleme între care nu exista nicio legatura; dar cum fac asta?
De nenumarate ori, deciziile importante, care iti schimba viata, conteaza mai mult decat cele banale, de zi cu zi, si sunt mai greu de luat: unde sa locuim, cu cine sa ne casatorim, ce sa credem, daca e bine sa infiintam o firma, cum sa punem capat unui razboi.
Pâna sa-ti dai seama - Motivele inconstiente pentru care facem ceea ce facem
John Bargh, cel mai important expert mondial în domeniul mintii inconstiente, prezinta o carte revolutionara, elaborata pe parcursul a 20 de ani, care ne ofera o întelegere cu totul noua a proceselor mentale ascunse care ne influenteaza comportamentul ... citeste mai departe
Bazata pe cercetarile inovatoare ale psihologului Scott Barry Kaufman, Facut pentru creatie explica modul in care functioneaza „mintile dezordonate” ale persoanelor extrem de creative.
Kaufman si Gregoire clarifica o serie de paradoxuri – de exemplu, meditatia mindfulness si visarea cu ochii deschisi, seriozitatea si joaca, deschiderea si sensibilitatea, singuratatea si colaborarea ... citeste mai departe
Echipe de vis - Cum sa lucram împreuna fara sa ne dezbinam
Shane Snow dezvaluie motivele contraintuitive pentru care se destrama atât de multe parteneriate si grupuri – si de ce unele reusesc sa supravietuiasca.
Cele mai bune echipe sunt mai mult decât suma partilor din care sunt alcatuite, dar de ... citeste mai departe
Creatorii de hituri. Stiinta popularitatii intr-o lume distrata
În aceasta lucrare de investigatie originala, Derek Thompson dezvaluie psihologia ascunsa a motivelor pentru care ne plac anumite lucruri si explica economia pietelor culturale care ne contureaza vietile fara sa ne dam seama.
Autorul demonteaza miturile siropoase despre crearea hiturilor care domina cultura ... citeste mai departe
Iluzia cunoasterii - De ce nu gândim niciodata singuri
TOTI CREDEM CA STIM MAI MULT DECÂT CUNOASTEM ÎN REALITATE
Oamenii au construit societati si tehnologii de o complexitate extraordinara, dar cei mai multi dintre noi nu stim nici macar cum functioneaza un pix sau o toaleta.
NICHOLAS CARR trece dincolo de stirile despre roboti industriali, masini care se conduc singure, computere vestimentare ori medicina digitalizata pentru a explora costurile ascunse ale tendintei noastre de a permite software-ului sa ne domine munca, dar si timpul liber.
Decizii medicale, depozitii la tribunal, magie, fizica moderna si teorii ale conspiratiei - ce este adevar si ce este minciuna?
Doar în ultimii cinci ani umanitatea a generat mai multe informatii decât în întreaga istorie care i-a precedat. Alaturi de lucrurile adevarate, exista un numar enorm de lucruri false. Nu este ... citeste mai departe
Gândeste ca un traznit. Autorii cartii Freakonomics ne îndeamna sa gândim diferit.
Levitt si Dubner ne ofera o schita a unui mod pe de-a-ntregul nou de rezolvare a problemelor, fie ca te preocupa niste îmbunatatiri minore ale vietii sau reformele globale majore. Ca de fiecare data, nicio tema nu este exclusa.